BIJELI BEZ TRENERA

VIDEO, Reja: Žao mi je što odlazim, ali Lazio nisam mogao odbiti

 Jakov Prkić / Cropix

SPLIT - Edoardo Reja od utorka navečer više nije trener Hajduka. Nakon dva dana neizvjesnosti, Talijan je svoju odluku objavio na povratku s Brača, na trajektu Marjan, na pola kanala između Supetra i Splita.

- Nikad nisam bio na takvoj kušnji. Razgovarao sam dugo sa suprugom, rekla mi je da dobro odvagnem i vidim što gubim, a što dobivam. Bilo mi je teško, ali odlučio sam prihvatiti ponudu Lazija - konačno nam je priznao Reja. Dobio je ponudu koju nije mogao odbiti.

Odluku je donio ranije, ali nikome je nije želio otkriti. Čak niti igračima. Svaguši se javio iz autobusa prije ulaska u trajekt.

Ali već je bio dogovorio plan putovanja prema Rimu, još iste večeri trebao je automobilom prema Trstu odakle će u 7 sati ujutro privatnim zrakoplovom odletjeti u Rim. Njegova epizoda u Hajduku definitivno je završila.

- Dao sam riječ predsjedniku Lotitu. To je moja definitivna odluka - kazao je.

Naglasio je da žali što se prerano rastaje s Hajdukom. Zbog Hajduka, Splita i svih divnih ljudi koje je ovdje upoznao toliko dugo je razmišljao...

- Dvije noći nisam spavao. Poziv Lazija me zatekao, nisam se nadao da ću dobiti takvu prigodu. Kad sam dolazio u Hajduk želio sam ovdje ostati dvije godine i poslije toga otići u mirovinu. Ali kad sam vidio da Ćiro Blažević u svojim godinama ima snage otići u Kinu onda sam shvatio da još imam vremena. Žao mi je što odlazim iz Hajduka prije nego što sam mogao pobrati plodove svojeg rada. Mislim da smo odradili dobar posao i da svoje nasljedniku ostavljam sređenu situaciju.

Odlazi, ali ostavlja vrata otvorena.

- Nikad ne znaš što donosi budućnost, a u Split ću se uvijek rado vraćati, možda s Lazijom na 100. rođendan Hajduka. Nikad se nisam rastajao uz velike emocije, ali ovdje sam i to doživio. Idem dalje, a žao mi je samo što nisam ranije došao u Hajduk. Hvala navijačima koji su me podržavali.

Reja je poželio Hajduku sreću u budućnosti, a kazao je da bi mogao staviti ruku u vatru da bi Španjić i Tudor mogli uspješno nastaviti posao koji je on započeo.

- Nisam mislio otići iz Hajduka, a mogli su me smijeniti da nisam pobijedio Dinama. Ove sezone bilo je toliko smjena u Serie A, samo četiri kluba nisu mijenjali trenera, a sve sam pozive dojučer odbijao. Lazio je prevelik izazov da bi ga mogao odbiti - zaključio je sada već bivši trener Hajduka Edoardo Reja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 00:27