U DRESU BARCE

Villa potpisao za Barcu, Chamakh za Topnike

Bordeaux's Marouane Chamakh of Morocco scores the first goal for Bordeaux during their Champions League quarterfinal first leg soccer match against Lyon, Tuesday, March. 30, 2010, in Lyon stadium, central France. (AP Photo/Lionel Cironneau)
 AP

Službena Barcelonina internetska stranica u petak je donijela i službenu potvrdu - španjolski reprezentativni napadač David Villa (28) potpisao je četverogodišnji ugovor.

Učinio je to dojučerašnji nogometaš Valencije nakon uspješno odrađenih liječničkih pretraga. Postoji i otkupna klauzula u njegovom ugovoru, međutim, brojke su takve da će brzo "ohladiti" potencijalne kupce.

Naime, želi li netko Villu prije 2014. godine Barceloni će morati platiti 200 milijuna eura.

- Imam dovoljno vremena da se dokažem ovdje. Dat ću sve od sebe za Barcelonu. U meni se miješaju osjećaji ponosa, sreće i zadovoljstva - kazao je Villa kojeg je odmah i nahvalio kapetan momčadi Carles Puyol:

- Uza sve dobro, on donosi i pogotke. Može ga se koristiti istovremeno s Ibrahimovićem i uopće ne dvojim hoće li se brzo uklopiti u momčad.

S druge strane, Marokanski napadač Bordeauxa Marouane Chamakh od petka je novi nogometaš londonskog Arsenala, objavljeno je iz premierligaškog kluba.

Chamakh (26) je potpisao dugogodišnji ugovor, i to kao slobodan igrač, nakon što ga je Arsene Wenger već u proteklim dvama prijelaznim razdobljima pokušavao angažirati. Ugovor s Bordeauxom istekao mu je s krajem sezone.

- Marouane je igrač kojem se divimo već određeno vrijeme. Znam da će nam donijeti veliku kvalitetu – rekao je francuski trener, dok je marokanski reprezentativac dometnuo:

- Arsenal je oduvijek bio klub koji sam preferirao.

Prošle je sezone Chamakh u svim natjecanjima za Bordeaux nastupio 52 puta (uključujući svih 38 prvenstvenih dvoboja) zabivši 16 golova.

Njegova reprezentativna statistika gotovo da je identična: u 52 je utakmice za Maroko postigao 15 golova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:28