PRIPREME U AUSTRIJI

ZADAĆA ZA IZBORNIKA Pet najvećih problema koje Kovač mora riješiti u idućih tjedan dana!

Tko je lijevi stoper? Tko je zamjena Pranjiću? Može li Rebić? Igraju li u vzni 'umjetnici? Ide li Sammir?

1) Lijevi stoper

Kovač mora odvagati potencijale i kapacitete Dejana Lovrena i Gordona Schildenfelda. Ovaj drugi je protiv Švicarske odradio jako dobar posao, djelovao je uvjerljivo. Osim u Austriji, Kovač će ih obojicu moći vidjeti na prijateljskim utakmicama protiv Malija i Australije.

2) Konfiguracija vezne linije

Dakle, u srcu momčadi je zamršeno, makar Vatreni u tom dijelu imaju dvije svjetske zvijezde, Modrića i Rakitića. Kovač će mora odlučiti hoće li njih dvojica igrati na pozicijama defenzivnih veznih, a ispred njih Kovačić. Ili će Modrić na defenzivnog veznog, a Rakitić i Kovačić naprijed, ili će u igru neki klasični defenzivni veznjak

3) Naći alternativu Pranjiću

Pranjić ima “pole position” na lijevom beku, on će sigurno biti izbornikov izbor. Tko će mu biti alternativa? Najviše šanse imaju Domagoj Vida i Šime Vrsaljko, obojica se mogu sasvim solidno snaći na toj poziciji.

4) Odrediti spremnost Rebića

Ante Rebić prototip je modernog napadača, mogao bi biti iznenađenje za suparnike. Kovač na pripremama mora vidjeti je li potpuno zdrav, hoće li biti spreman i izdržati sve zadatke na pripremama. Takav hitar igrač, probojan i brz može mu itekako trebati.

5) Voditi veznjaka ili braniča

Da nije otpao Ivan Strinić, za Brazil bi otpala dva vezna igrača; ovako će se izbornik morati odlučiti hoće li povesti braniča više, što bi bio Bubnjić, ili će voditi dvojicu veznjaka u konkurenciji Vukojevića, Sammira, Močinića, Badelja i Pašalića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:44