JALOVI HAJDUK

ZAŠTO NITKO NIJE SKAUTIRAO TURNOVO? Splićani prekasno saznali da su Makedonci - ozbiljni

Makedonci su ozbiljna ekipa, ali ja vjerujem da ćemo u revanšu imati puno više raspoloženih igrača nego u prvoj utakmici - rekao je Igor Tudor
 Tom Dubravec / CROPIX

Pošteno govoreći, među Hajdukovim navijačima nije baš najbolje odjeknula pobjeda od 2-1 protiv Turnova. Očekivalo se više, i bolji rezultat, i bolja igra od momčadi Igora Tudora koji uživa veliku podršku na startu nove sezone.

Hajduk nije odigrao partiju za pamćenje. U onoj komornoj atmosferi pred praznim Poljudom, Tudorov orkestar odsvirao je previše falš nota. Igrači kao da su bili zakočeni, nisu se uspjeli odblokirati bez impulsa navijača s tribina koji u ovakvim utakmicama zna biti presudan.

Ali rekli bismo da je to možda i Hajdukova realnost.Činjenica je da Tudor ima igrački kadar koji ima potencijal, ali još nema kvalitetu, a još manje iskustvo.

Makedonci će reći da ih je Hajduk podcijenio, da se u najavi utakmice o njima govorilo kao o maloj slabašnoj momčadi iz sela od tisuću duša pokraj Strumice koje je Hajduk već unaprijed bio prošao. To ih je očito napalilo. Iako treba biti korektan i reći da nitko od Hajdukovih igrača ni trener Tudor nisu nijednom riječi podcijenili Makedonce. Takve su tvrdnje u medijima iznosili stručnjaci...

Iznenadilo ih Turnovo

Drugi problem može biti to što nitko iz Tudorova stožera nije uživo skautirao Makedonce, nego su se samo oslonili na videozapise. Pa je hajdukovce Turnovo iznenadilo, tek su na utakmici vidjeli njihovu pravu snagu. Ali to je sad već neka druga tema u kojoj se otvaraju brojna bolna pitanje financija i toga treba li potrošiti tisuću eura da bi se odletjelo u Skoplje...

Vratimo se na utakmicu. Hajduk je dobio 2-1, pa čemu tolike kritike? Loš dojam sigurno je produbilo i to što su Hajdukovi najbliži konkurenti dominirali i baš s lakoćom preskočili prve euro prepreke.

Dinamo je utrpao pet komada Luksemburžanima, a s jednakim rezultatom Rijeka je dobila Velšane. Pravu senzaciju izvela je Lokomotiva koja je u Minsku dobila Dinamo 2-1 (‘ajde da i ‘lokosi’ jednom dobiju Dinamo) pa kad sve to gleda Hajdukov navijač, on se pita: Jesmo li mi onda najslabiji u ovom društvu? Na to pitanje odgovor će dati prvenstvo, a sada je važnije što Hajduk može napraviti u Skoplju.

- Makedonci su ozbiljna ekipa, ali ja vjerujem da ćemo u revanšu imati puno više raspoloženih igrača nego u prvoj utakmici - rekao je Igor Tudor.

Hajduku će u revanšu trebati ratnički duh, ali i sposobnost nekog pojedinca da riješi utakmicu. Hajduk će se uzdati u to da će u svom stilu opet zaigrati Kouassi ili da će svoje golgeterske sposobnosti iskazati Maglica ili Kiš. Tudor nema previše izbora. Ionako mu je sužena konkurencija odlukom da se ne koriste igrači na koje se ne računa za budućnost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:57