KRIVI SU NOGOMETAŠI

ZORAN MAMIĆ OPRAO IGRAČE 'Kad bi zabijali po tri komada, onda vam suci ne bi bili krivi'

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dinamo je u Stanovima oštećen. Pogodak Soudanija bio je regularan. Modri su oštećeni na još jednom ogledu u Dalmaciji. Protiv Hajduka nakon igranja rukom u šesnaestercu (Pašalić) nije suđen jedanaesterac, a Fernandes je zaustavljen zbog zaleđa koje nije postojalo, a sam je krenuo prema Kaliniću. U Dinamu na sve šute, nema nikakvih reakcija, teških riječi, priča o sudačkim krađama i slično. Zašto je tome tako, je li modri klub zauzeo gospodski stav ili...?

- Sve je vrlo jednostavno kad je naš stav u pitanju. Potpuno smo sigurni da se greške ne događaju namjerno! Kao što naš igrač ne pokrije svog igrača u prekidu ili napravi neku drugu pogrešku, tako može pogriješiti i sudac - kaže sportski direktor Zoran Mamić.

Neki će možda primijetiti da se ne žalite jer očekujete da vam suci “vrate” na nekim budućim utakmicama?

- Ne razmišljamo na taj način, niti se time ne želimo baviti. Sudac treba donijeti odluku u djeliću sekunde, to treba respektirati. Naravno da nije lako kad sudac dosudi nešto na tvoju štetu, ali to je sastavni dio nogometa. Neka mi zabijemo tri pogotka, onda suci neće biti bitni, a takav Dinamo će biti onakav kakav svi želimo - zaključio je Mamić.

Stav Maksimirske 128 jest svakako pozitivan, za pohvalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:40