FORMULA 1, VN MONACA

FOTO: ROSBERG PREKINUO HAMILTONOV NIZ Nijemac preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Lewis Hamilton je u završnici imao problema s lijevim okom, što ga je dodatno usporilo i onemogućilo mu da napadne momčadskog kolegu
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 25: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP leads teammate Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP during the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 25, 2014 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
 Julian Finney / 2014 Getty Images

Nico Rosberg je drugu godinu zaredom trijumfirao na ulicama Monte Carla, prekinuo Hamiltonov niz od četiri pobjede i od jučer je ponovno vodeći u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

Interni dvoboj u Mercedesu iz utrke u utrku poprima sve više dramatskih elemenata. Rosberg je na startu Velika nagrade Monaka uvjerljivo zadržao čelnu poziciju, ali je veliki dio utrke osjećao Hamiltonov dah na vratu. Britanac je konstantno držao sekundu zaostatka i usput otvoreno pokazivao frustracije usijanim raspravama sa svojim mehaničarima.

Već poslije prvog kruga na stazu je izašao sigurnosni automobil, ali ne zbog gužve na startu nego sudara kod zavoja Mirabeau. Sergio Pérez se nakon kontakta s Jensonom Buttonom zarotirao i ispružio svoju Force Indiju posred staze.

U četvrtom krugu je ulogu dežurnog pehista drug put ove sezone preuzeo Sebastian Vettel. Zbog problema s motorom otišao je u boks, a ubrzo i odustao. Zlobnici već pišu da su Nijemcu dali Webberov bolid iz prošle godine…

Vozači safety cara imali su malo vremena da se okrijepe jer je u 26. krugu srebrni Mercedes ponovno morao na stazu. Krivac je bio Adrian Sutil koji se pri izlasku iz tunela efektno razbio u ogradi i iza sebe prosuo dijelove. Räikkönen je zbog probušene gume u međuvremenu izgubio šansu za podij, a pri kraju je i zakačio Magnussena.

Ostatak utrke obilježila su odustajanja. Vergne i Bottas su zadimili stazu nakon što im se pokvario motor, a Gutiérrez je početnički udario u ogradu. Do cilja je stiglo samo 14 bolida. Sve je to iskoristio Jules Bianchi i postao junak dana jer je Marussiji donio prve bodove otkad se ta momčad 2012. priključila Formuli 1.

Lewis Hamilton je u završnici imao problema s lijevim okom, što ga je dodatno usporilo i onemogućilo mu da napadne momčadskog kolegu. Rosberg se do cilja dovezao neopterećeno, slaveći pobjedu u svojem gradu kao nijednu dosad.

VN Monaka, rezultati:

1. N. Rosberg (NJEM/Mercedes) 1:49:27.661

2. L. Hamilton (VBR/Mercedes) +9.2

3. D. Ricciardo (AUS/Red Bull) +9.6

4. F. Alonso (ŠPA/Ferrari) +32.4

5. N. Hülkenberg (NJEM/Force India) + 1 krug…

Odustali: Maldonado, Pérez, Vettel, Kvjat, Sutil, Vergne, Bottas, Gutiérrez.

Redoslijed u SP-u (6/19 utrka):

Vozači:

1. N. Rosberg 122

2. L. Hamilton 118

3. F. Alonso 61

4. D. Ricciardo 54,

5. N. Hülkenberg 47…

Konstruktori:

1. Mercedes 240

2. Red Bull 99

3. Ferrari 78…

Sljedeća utrka: VN Kanade (8. lipnja)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:08