VN KANADE

FOTO: VETTEL IZ PETOG POKUŠAJA OSVOJIO MONTREAL! Nijemac na čelu od starta do cilja

U ukupnom poretku Sebastian Vettel je trećom pobjedom sezone povećao svoju prednost, a na drugom mjestu je Fernando Alonso zamijenio Räikkönena
 AFP

Četiri puta mu je izmicala, ali peti puta nije mogla. Pobjeda u Kanadi za Sebastiana Vettela. Prethodne dvije sezone imao je pole position, prije dvije godine je i vodio na početku posljednjeg kruga utrke, ali ni sve to mu nije bilo dovoljno da pobijedi. Sve do ove godine.

Večeras se napokon sve u Montrealu savršeno poklopilo za trostrukog prvaka iz Red Bulla. I napokon pobijedio na jednoj od rijetkih staza na kojoj još nikada prije nije. U prvom zavoju je obranio najbolju startnu poziciju, odmaknuo od pratnje i sve poslije toga bila je klasična procesija.

- Dečki, bolid je bio savršen, fantastičan - kreštao je Vettel preko radio-veze nakon prolaska kroz cilj svojoj momčadi.

Nijemac je bio neuhvatljiv za suparnike, dapače više se mučio sa zidovima na stazi Gilles Villeneuve nego s ostalim vozačima.U 10. krugu je, naime, gumom očešao jedan od betonskih zidova, ali prošao bez ikakvih posljedica. Samo je koji centimetar nedostajao da razbije Red Bull, ali i ovoga puta ga je pomilovala sreća. Još je imao dva trenutka nesigurnosti s kratkim izletima na travu, ali nije ga zasmetalo da dođe s velikom prednosti u cilj ispred ostatka društva.

Drugo je mjesto uzeo je Fernando Alonso koji se progurao sa šestog mjesta na startu prestigavši četiri bolida ispred sebe izravno na stazi - Bottasa, Rosberga, Webbera i Hamiltona.

Lewis Hamilton je gotovo cijelu utrku bi prvi pratitelj Vettelu, ali ga je Alonso spustio jednu stepenicu niže sedam krugova prije cilja. Slavljenik iz Monte Carla Nico Rosberg ostao je bez postolja, a sjajnu utrku odvozio je Paul di Resta. Škot je uspio sa samo jednom promjenom guma osvojiti sedmo mjesto.

Kimi Räikkönen je u posljednjem krugu izgubio osmo mjesto od Felipea Masse.

U ukupnom poretku Vettel je trećom pobjedom sezone povećao svoju prednost, a na drugom mjestu je Alonso zamijenio Räikkönena.

Velika nagrada Kanade, rezultati:

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:32:09.143

2. Fernando Alonso (Ferrari) +14.408

3. Lewis Hamilton (Mercedes) +15.942

4. Mark Webber (Red Bull-Renault) +25.731

5. Nico Rosberg (Mercedes) +1:09.725

6. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) + 1 krug

7. Paul di Resta (Force India-Mercedes) + 1 krug

8. Felipe Massa (Ferrari) + 1 krug

9. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) + 1 krug

10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) + 1 krug

...

Ukupni redoslijed:

1. Sebastian Vettel 132

2. Fernando Alonso 96

3. Kimi Räikkönen 88

4. Lewis Hamilton 77

5. Mark Webber 69

...

Redoslijed konstruktora:

1. Red Bull 201

2. Ferrari 145

3. Mercedes 134

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:32