ŠIRENJE CARSTVA

NOVA STANICA FORMULE 1 Ecclestone: 'Već 2016. utrka će se održati na ulicama Bakua u Azerbajdžanu'

Stazu za F1 Azerbajdžanci neće graditi već namjeravaju utrku imati na ulicama glavnoga grada Bakua

Dok se odbrojava "sitno" do početka nove sezone Formule 1 ( prva utrka je u Australiji 16. ožujka), Bernie Ecclestone i dalje, unatoč problemima sa zakonom i sudovima, širi svoje carstvo.

Samo dva dana nakon što je objelodanio kako mu je želja da se F1 vrati u kalifornijski Long Beach, otkrio je kako istovremeno gleda i na drugu stranu svijeta. Pa je tako jedna od mogućih novih destinacija "oktanskog cirkusa" - Azerbajdžan.

Kavkaska država koja leži na Kaspijskom jezeru prebogata je naftom i plinom, ali ne štedi kada je u pitanju ulaganje u sport, niti u bilo što drugo. A kad je tako Ecclestone je uvijek u blizini. Stazu za F1 Azerbajdžanci neće graditi već namjeravaju utrku imati na ulicama glavnoga grada Bakua.

- Žele utrku već 2015. godine, ali možda je to malo prerano, vjerojatno ćemo tamo ići 2016. - rekao je Bernie Ecclestone.

Zanimljivo je, međutim, kako je glavni čovjek o ovom "dealu" - Flavio Briatore. Osramoćeni šef Renaulta iz one afere s namještanjem utrke u Singapuru kada se Nelson Piquet Jr. namjerno zabio u zid kako bi Fernando Alonso mogao pobijediti, navodno će, ako se posao odnosno utrka doista dogode, zaraditi milijunsku svotu na ime konzultantskih usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:44