POČETAK SEZONE

PRVI ČOVJEK RED BULLA PRIZNAO 'Mercerdes bi u Australiji mogao slaviti s dva kruga prednosti'

Nema panike. Postoje inženjerska rješenja i nema boljih inženjera od onih u pit laneu. Do početka europskih utrka u svibnju trebali bismo biti OK - rekao je Horner
 AFP

Čelni čovjek Red Bull Renaulta Christian Horner nije previše optimističan uoči početka nove sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1. Ista započinje sljedeće nedjelje, Velikom nagradom Australije u Melbourneu, a Horner status favorita pripisuje Mercedesu. Uistinu je Mercedes u predsezonskim testiranjima djelovao impresivno i odvezao je najviše krugova, dok je Red Bull imao velikih problema , kako s pouzdanosti bolida, tako i samom brzinom.

- Mogla se vidjeti Mercedesova veća razina dominacije nego ona koju smo mi imali prošle godine. Gledajući Mercedesovu simulaciju utrke, ne bi me začudilo da završe dva kruga ispred svih u Melbourneu. Imaju golemu prednost. Znamo sve o Lewisu ( Hamiltonu), da je jako talentiran i prirodno brz. Još je u dobroj momčadi, pa vjerojatno mora biti favorit na ulasku u sezonu – rekao je Horner za Daily Mail.

Red Bull je 2013. godinu završio s 9 uzastopnih pobjeda, a ukupno su u sezoni slavili u 13 Grand Prix utrka. Na početku nove sezone u momčadi ne vlada pobjedničko raspoloženje, ali Horner ostaje optimist.

- Vjerujem da je RB10 dobar bolid i imam povjerenja u momčad. Nema panike. Postoje inženjerska rješenja i nema boljih inženjera od onih u pit laneu. Do početka europskih utrka u svibnju trebali bismo biti ok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:26