STIGLA POTVRDA

Robert Kubica definitivo u Renaultu

FILE - In this Sept. 11, 2009 file photo, Robert Kubica, of Poland, steers his BMW Sauber during the first free practice session for the Italian Formula one Grand Prix, in Monza, Italy. German car maker BMW has agreed to sell its Formula One team to previous owner Peter Sauber, provided the team gets a place on the grid next season. BMW announced in July that it would pull out of Formula One at the end of the season, citing the global economic downturn. The company said Friday Nov. 27, 2009, that a previous agreement to sell the team to Qadbak Investments has been annulled. (AP Photo/Antonio Calanni)
 AP

Poljski 25-godišnji pilot Robert Kubica sljedeće će sezone sigurno voziti za francusku momčad u Formuli 1, Renault. Potvrdio je to njegov agent Danielle Morelli.

Nakon što je bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso krajem prošle godine napustio Renault i potpisao za Ferrari, otvorila se slobodna vozačka pozicija u francuskoj momčadi, a koja je brzo popunjena. Kubica, bivši vozač BMW Saubera, je potpisao ugovor, ali po medijima je u posljednje vrijeme počela kružiti informacija da bi suradnja mogla pasti u vodu nakon što je većinski paket dionica momčadi kupila investicijska tvrtka sa sjedištem u Luksemburgu, Genii Capital.

- Momčad ide u pravom smjeru. Zapravo i nije bilo nedoumica oko nastavka suradnje, ali bilo nam je važno razgovarati s novim vodećim ljudima i saznati njihove planove za budućnost, ambicije i platežne mogućnosti. Važno nam je bilo znati da ćemo imati kompetitivan bolid, jer to je ono što Robert želi – rekao je Morelli.

Tko će biti momčadski kolega poljskog pilota sljedeće sezone zasad nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:16