SJAJNI MEHANIČARI

VIDEO: SVJETSKI REKORD U Red Bullu promijenili gume za manje od dvije sekunde!

Konkretno, mehaničari trenutno najbolje svjetske momčadi su uspjeli skinuti četiri gume i staviti četiri nove na bolid Marka Webbera za nevjerojatnih 1.923 sekunde!
 AFP

Nakon rekordne osme pobjede zaredom Nijemca Sebastiana Vettela, F1 momčad Red Bull se pohvalila i dosad najbržom promjenom guma u povijesti tog sporta. Na Velikoj nagradi SAD-a u nedjelju u Austinu mehaničari Red Bulla promijenili su gume na bolidu Australca Marka Webbera za manje od dvije sekunde, točnije nevjerojatnih 1.9 sekundi. Toliko je trajalo Weberovo stajanje u boksu, a to je 0.15 sekundi brže od dosadašnjeg rekorda kojeg su također držali mehaničari Red Bulla, a postavljen je opet prilikom promjene guma na Weberovu bolidu na ovogodišnjoj VN Malezije.

"Kada je McLaren 2012. u Njemačkoj obavio promjenu guma za svega 2.3 sekunde, činilo se da će taj rekord dugo trajati. Mi u Red Bullu pokazali smo ne samo da imamo najbolje bolide i vozače, već i mehaničare", stoji na web-stranici Red Bulla.

Vettel (26) je već odavno najmlađi četverostruki prvak svijeta, a na zadnjoj utrci sezone VN Brazila probat će oboriti rekord od 13 pobjeda u sezoni koji od 2004. drži Michael Schumacher.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:46