PROBLEMI S BOLIDOM

VRIJEME CURI ZA RED BULL Christian Horner: 'Koji nam je cilj u Melbourneu? Vidjeti ciljnu ravninu!'

Uvjeren sam da ćemo riješiti probleme, pitanje je samo kada, odnosno koliko brzo – rekao je čelni čovjek Red Bullove F1 momčadi Christian Horner
 AFP

Dosadašnji dio predsezonskih testiranja u Formuli 1 obilježili su brojni problemi Red Bull-Renaulta, aktualnog konstruktorskog prvaka. Problemi s Renaultovim motorom, ali i neke druge tehničke poteškoće uzrokovali su da je Red Bullov bolid na stazi proveo osjetno manje vremena od drugih momčadi.

- Uvjeren sam da ćemo riješiti probleme, pitanje je samo kada, odnosno koliko brzo – rekao je čelni čovjek Red Bullove F1 momčadi Christian Horner.

Vremena previše nema budući je prva utrka nove sezone, Velika nagrada Australije, na rasporedu već 16. ožujka.

- Trudimo se da odemo u Melbourne u čim boljem stanju, iako smo vjerojatno odradili tek trećinu kilometraže u usporedbi s drugim momčadima. Ali pritiskamo i nastojimo sve nadoknaditi što brže možemo.

U petak poslijepodne na testiranju u Bahreinu Red Bullov vozač Daniel Ricciardo odradio je uspješnih 20 krugova, što je bio njihov najdulji boravak na stazi od početka testiranja, da bi se potom u subotu ujutro ponovo pojavili problemi, baš kada je na stazu trebao izaći svjetski prvak Sebastian Vettel.

Upitan koji su realni ciljevi za prvu utrku sezone Horner je rekao:

- Vidjeti ciljnu zastavu. To bi bio početak. Prije svega treba doći do cilja. Moramo osigurati da izvučemo najviše od onog što imamo do Melbournea i razvijamo se u daljnim utrkama.

Komentirao je Horner i probleme s Renaultovim motorima koji su se javili u predsezoni.

- Imamo povjerenje u Renault. Sve smo uspjehe ostvarili s njima. Imaju jako pametne ljude u svojim redovima i vjerujem da će riješiti probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:56