TOTALNI ŠOK

Čovjek kupio brokulu i stavio je u frižider, a nakon tri dana u njoj je otkrio prizor iz noćne more...

U lokalnom ZOO vrtu životinja je identificirana i potvrđeno je kako nije ni najmanje opasna

Ilustrativna fotografija
 

 Tom Dubravec/Cropix

Svima nam se dogodilo da u povrću koje donesemo doma s tržnice ili iz trgovine pronađemo životinjicu. Obično se radi o kakvoj gusjenici ili pužu, no ima onih među nama koji zaista nemaju sreće, pa doma u brokuli donesu ni više ni manje nego zmiju.

Kako piše Daily Mail, Neville Linton iz mjesta u blizini britanskog Birminghama je kupio brokulu i trgovini i stavio je u frižider. Bila je tamo, rekao je, puna tri dana. Nije je izvlačio iz plastike u koju je bila umotana, a on za to vrijeme nije vidio da se s njom događa bilo što čudno.

image

Zmija u brokuli

Donovan Linton/Swns/Swns/Profimedia

No, kad ju je izvadio da je skuha, primijetio je nešto crno. Na prvi pogled je zaključio da se radi o gusjenici, no odmah je posumnjao u vlastitu prosudbu, jer stvorenje nije izgledalo kao gusjenica. Kad je shvatio da se radi o zmiji, kojih se boji, pobjegao je iz kuhinje. U pomoć je priskočila njegova sestra, Ann-Marie. Ona je zmiju pospremila u kantu i dvojac je odmah otišao u trgovinu gdje je brokula kupljena.

Tamošnji se prodavač uplašio zmije u kanti i ponudio im odštetu. Ponuđen je iznos koji nije dovoljan, pojasnio je Neville, s obzirom na to da je zmija ugrozila njega, njegova sina i bolesnu punicu.

- Uz sve to, ja se bojim zmija, tako da je ovo iskustvo zaista bilo grozno. No, odbio sam ponuđenu odštetu, jer je bila preniska - dodao je.

Iz trgovine su rekli kako istražuju incident, a za to vrijeme je zmija odnesena u lokalni ZOO vrt. Utvrdili su da je riječ o neotrovnoj, veoma mladoj zmiji. Njeno je ime Zamenis scalaris, a živi na području Portugala, Španjolske, Francuske i Italije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:31