PROSLAVA

Danas je Svjetski dan štenaca! Pogledajte kako neodoljivo slatki mogu biti...

Obilježavanje je počelo s idejom da se proslavi bezuvjetna ljubav koju nam daju
 Ronald Gorsic/Cropix

Svake godine se 23. ožujka obilježava Svjetski dan štenaca. Slavi se bezuvjetna ljubav koju nam te životinje daju, a to je posebno izraženo kod mladih pasa, koji su nedavno došli na svijet i mi smo među prvim ljudima s kojima komuniciraju. Štenci su nepresušni izvor smijeha: pošto tek uče stvari o svijetu oko sebe, u stanju su se uvaliti u najnevjerojatnije situacije, ali i napraviti najčudnije stvari.

Neke od tih stvari saznali smo pišući rubriku 'Pas iz grada'. Imali smo čast ugostiti psa koji je pojeo fasadu svoje kuće, drugog koji je iskopao rupu u kauču i zaspao u njemu, a bilo je i onih koji su kosili zakonima fizike kad se trebalo popeti na ekstremno visoka mjesta kako bi dohvatili stvari koje su im zabranjene - ljudske tablete, čokoladu ili pak pečenku koja je spremno čekala ljude koji će je pojesti.

Štencima je nemoguće odoljeti, zbog čega je ponekad teško kazniti ih za nepodopštine koje izvode. Oni tek otkrivaju svijet, upoznaju nas, ali i testiraju granice. Zbog toga moramo s njima biti jako strpljivi, naučiti ih sve o svijetu u koji su došli, ali pritom uživati u njima. Jednog dana će nam ti oštri zubići i nježne oči jako nedostajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 16:54