ZOO VRT

Foto: Pogledajte kako su dvije zagrebačke lavice proslavile svoj 19. rođendan

Ayana i njezina sestra Nyota rođene su u Amsterdamu, a u našu zemlju su stigle na svoj rođendan četiri godine kasnije
 Zoo Zagreb

Iz zagrebačkog ZOO vrta objavili su simpatičnu čestitku za rođendan. Lavicama Ayani i Nyoti su poželjeli sretan 19. rođendan. Proslava, kako i priliči, nije prošla bez torte. Na meniju je bila sladoledna torta, čiji je glavni sastojak bilo omiljeno meso ovih dviju velikih mački.

- Osim toga, životni prostor dodatno smo im obogatili kaširanim životinjama koje su volontirajući kod nas izradile studentice Zdravstvenog veleučilišta Zagreb i Katoličkog bogoslovnog fakulteta - objavili su iz vrta.

Ayana i njezina sestra Nyota rođene su 21. srpnja 2005. godine u Zoološkom vrtu Artis u Amsterdamu, a u Zagreb su stigle na svoj rođendan četiri godine kasnije. Lavice u Zagrebu skladno žive s godinu dana mlađim lavom Leom koji je u Hrvatsku došao iz Zoološkog vrta Palić iz mjesta Palić kraj Subotice.

Lavovi u prirodi žive do 18. godina, no u ZOO vrtovima mogu i duže, do 30. Mnogi posjetitelji, koji rado zastaju kraj nastambe ovih veličanstvenih stvorenja, nadaju se da će Ayana i Nyota proslaviti još mnogo rođendan.

image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
image
Zoo Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 17:01