TRAŽI SE

Mačak Ki nestao je iz svojeg dvorišta, vlasnici se boje da ga je netko ukrao

Često se u ovakvim situacijama dogodi da netko odvede doma čupavca misleći da je ostavljen i smatrajući kako čini dobro djelo

Mačak Ki

 Privatni album

Ki ima tri godine, kastriran je i u nedjelju navečer je nestao iz svojeg doma. Vlasnici, koji žive u Rovinjskom selu, kažu kako je izašao obaviti svoje, kao i svaku večer, ali se nije vratio. Čekali su i čekali, posve zbunjeni, a onda su pokrenuli potragu. Obavijestili su sve da ga traže.

- On je udomljen preko naše udruge, pa su zato i nas zamolili pomoć u njegovom pronalasku. On se nikada nije udaljavao od kuće, tako su nam rekli, zbog čega sumnjaju da je ukraden - kažu nam iz udruge SOS Šape Rovinj i dodaju da, ako ga je netko vidio, može se javiti na broj telefona 0958069173 ili na Facebook udruge.

image

Mačak Ki

Privatni album

Često se u ovakvim situacijama dogodi da netko odvede doma mačku misleći da je ostavljena i smatrajući kako čini dobro djelo. Moguće je da je u ovom slučaju netko mislio da je napravio nešto divno, a zapravo je ražalostio i mačka i njegovu obitelj.

Veterinari zbog ovakvih slučajeva uvijek preporučuju da se mačke čipira. Premda zakon propisuje obvezno čipiranje samo za pse, riječ je o gotovo pa bezbolnom postupku koji nije skup, a u slučaju da mačka nestane, podaci s čipa mogu je, uz pomoć veterinara, vratiti kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:19