DUMOVEC

Misterij pronađenih golubova: ‘Kako i zašto su dva paperjasta mališana završila u kutiji?‘

Sretni smo što ih je pronašao netko tko im je odmah odlučio priskočiti u pomoć, kažu iz skloništa

Mali golubovi

 Dumovec

Često ljudi, kada nađu ostavljene životinje, pomisle kako bi bilo dobro da saznaju njihovu priču i što se sve dogodilo prije nego su ih otkrili. Među njima su i zaposlenici Dumovca, koji su došli pomoći golubovima u nevolji. Ono što je u toj akciji bilo neobično jest činjenica da su dva malena već bila u kutiji. Kako su tamo došli, ostat će misterij.

- Jedan ih je naš sugrađanin jutros pronašao u Čučerju dok je išao na posao. Već su bili u kutiji. Sretni smo što ih je pronašao netko tko im je odmah odlučio priskočiti u pomoć. Zahvaljujući tome ptići će vjerojatno preživjeti. Nije ih napala neka životinja niti su dehidrirali. Golupčiće smo odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreb - objavili su na Facebooku.

Iako nije poznato kako su maleni završili u kutiji, čini se da su imali prilično sreće. Viđeni su na vrijeme, tako da nisu nastradali zbog gladi ili dehidracije, niti ih je života lišila neka veća, gladna životinja, što se dogodi mnogim mladim pticama koje završe na tlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:28