NOĆ ISTRAŽIVAČA

Na štandu Instituta za oceanografiju u Splitu moći će se saznati kako žive školjkaši, što sve ribe jedu...

Ta institucija nastavlja svoju misiju otkrivanja tajni mora kroz zabavne i edukativne aktivnosti

Vatrenjača, ilustracija

 Damir Zurub/Cropix

Zadnji petak u rujnu 27. rujna od 17 do 22 sata održat će se Europska noć istraživača i to istodobno u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. U Splitu sve one koje zanima otkrivanje novih stvari očekuje preko 30 zanimljivih sadržaja.

- Probudite znanstvenika u sebi kroz eksperimente, igre i bogat edukativni program u kojem možete zaviriti u tajne kukaca, bakterija, naučiti sve o korištenju mediteranskih biljaka, stvoriti vlastitu bioaktivnu ambalažu, doprinijeti očuvanju kulturne baštine i još mnogo toga... - poručili su iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

Ta institucija nastavlja svoju misiju otkrivanja tajni mora kroz zabavne i edukativne aktivnosti. I ove godine, posjetitelji će imati priliku proširiti svoje znanje o morskom svijetu kroz igre osmišljene da kroz zabavu svatko lako nauči nešto o moru. Na njihovom štandu moći će se saznati što sve živi u kapljici morske vode, kako žive školjkaši, što sve ribe jedu, kako izgleda kostur ribe, kako se mijenja razina mora, od čega se sastoji pijesak, kako se ribe uzgajaju i kako izgledaju bebe ribe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:56