NEVALJALAC

Najpoznatiji mišolovac na svijetu nekoliko puta napao premijerovog psa

Medijima je to otkrila premijerova supruga, koja kaže da njihov pas i mačak imaju neobičan odnos

Larry

 Imageplotter/Avalon/Profimedia

Ima mačaka i pasa koji se jako vole, ali je mnogo i onih koji si nisu simpatični. Posebno je to izraženo u situacijama kada pas dolazi na mačkov teritorij.

U takvoj su se situaciji sada našli britanski mačak Larry, glavni mišolovac kraljevstva, i Nova, pas premijera Rishija Sunaka. Njegova je supruga za britanske medije rekla kako se dvojac nekada dobro slaže, no do sada su se nekoliko puta sukobili i njihov pas je izvukao deblji kraj.

Larry se u Downing Street doselio 2011. godine i ne voli pridošlice. Snimljen je kako vija mačke i lisice koji nađu na njegovom teritoriju, a o tome što osjeća oko novog psa, ne treba ni razmišljati. Hoće li se s vremenom roditi ljubav, ostaje vidjeti.

Mačak Larry je udomljen iz skloništa Battersea i od prvog je trenutka osvojio srca Britanaca. Njima nije strano slati mu razne igračke i poslastice, koje on rado prihvaća. Poznat je po tome da, kada se fotoreporteri i novinari okupe ispred rezidencije, i on izađe van i onda im pozira.

Do sad je dom dijelio s četiri premijera - prvi je bio David Cameron, koji ga je i doveo, a slijedili su Theresa May, Boris Johnson, Liz Truss i trenutno je tamo njegov peti premijer, Rishi Sunak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 07:21