IZ NAJVEĆIH DUBINA

Nije umjetna inteligencija. Pogledajte što su uhvatila dvojica ribara, mnogi dobrano paničare: ‘Loš, jako loš znak...‘

Zovu je "ribom sudnjeg dana" i "glasnikom palače boga mora"...

Tzv. ‘riba sudnjeg dana‘

 /Fishing Australia Tv/ Facebook

Fotografija dvojice Australaca ubrzo je postala viralna po objavljivanju nakon što su na njoj osvanuli držeći tzv. oarfish, "ribu veslo" ili "ribu sudnjeg dana" ili pak "glasnika palače boga mora", divovsku ribu koja inače prebitava u najdubljim dijelovima oceana, ima glavu poput konja, oči veličine tanjura i vitko tijelo.

"Ribom sudnjeg dana" i "glasnikom palače boga mora" nazivaju je jer se diljem Pacifika vjeruje da njeni izleti u plića mora i bliže površini predviđaju velike prirodne nepogode poput razornih potresa i tsunamija. Stoga je mnoge ljude u Australiji i s okolnih otoka i mjesta ova fotografija i dobrano uznemirila.

Fotografija ulova objavljena na Facebook stranici Fishing Australia TV imala je tisuće komentara i dijeljenja otkako je prije koji dan objavljena.

"Prvi put čujem da je netko uspio uhvatiti takvu vrst ribe, većinu njih, naposljetku, more izbaci na obalu kao već uginule", napisao je kolumnist lokalnog australskog Herald Suna, Alex Julius.

Tvrdi da riba "nije baš dobra ni za večeru".

"Oh ne, imaju želatinast okus", napisao je.

Neki su se, u komentarima, odmah zapitali je li riječ o fotografiji koju je generirala umjetna inteligencija, a neki su se i našalili vukući usporedbe s poznatim animiranim likovima:

"To je Puff, čarobni zmaj koji živi pod morem!"

Oni drugi bili su nešto ozbiljniji:

"U svakom slučaju, obratit ću pozornost na ono što se sljedećih dana događa u morima oko Australije", zlokobno je zaključio jedan od komentatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 04:50