ŠTO JE SOVA VIDJELA

Objavljen novi video serijala, u kojem je otkriveno prijateljstvo zelendura i velike sjenice

To je samo jedna od brojnih priča iz ptičjeg svijeta koje su zabilježile njihove kamere
 JU Međimurska priroda

Iz JU Međimurska priroda objavili su 16. snimku u serijalu ‘Što je sova vidjela?‘. Na njoj vidimo kako je prijateljstvo zelendura i velike sjenice. To je samo jedna od brojnih priča iz ptičjeg svijeta koje su zabilježile njihove kamere, postavljene nedaleko od hranilica za ptice u dvorišnom dijelu Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

Zelendur (Carduelis chloris) posebice voli sjemenke suncokreta, stoga se često može opaziti na hranilicama za ptice. Ima snažan kljun i društvena je ptica, stoga ne čudi što se rodilo prijateljstvo s velikom sjenicom. Velika sjenica (Parus major), iako se zove velika, zapravo je ptica od 14 centimetara koja ne teži više od dvadesetak grama. Hrani se raznim vrstama kukaca i sjemenkama, stoga rado u potrazi za hranom sleti i na hranilice.

- Pretplatnici budno prate video zapise Međimurske prirode, a pretplatnik može postati besplatno svatko tko je zainteresiran za poučne i dokumentarne priče na temu zaštite prirode. Filmiće i pretplatu potražite na You Tube kanalu Međimurske prirode.

Ljetno je doba vrijeme kad svi više borave na otvorenom, pa i više bilježe svoje fotografske priče u kojoj su glavni glumci divlje životinje. Mogu se poslati na adresu Međimurske prirode preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici Međimurske prirode - poručuju iz ustanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:27