PEDALIRANJE

Osječki azil organizira još jednu biciklijadu za pse: Vozi se od grada do skloništa

Kreće se s Trga Vatroslava Lisinskog u 10 sati, a u azilu će sve sudionike dočekati 180 čupavaca željnih šetnji

Azil Osijek

Iz osječkog azila objavili su kako će se u subotu, 19. listopada, održati još jedna akcija Biciklom za Azil. Svi biciklisti vozit će od Tvrđe do nemetinskog Azila uz servisnu i policijsku pratnju. Kreće se s Trga Vatroslava Lisinskog u 10 sati, a u azilu će sve sudionike dočekati 180 pasa željnih šetnji. Osim toga, čeka ih i veganski ručak te topli i hladni napitci.

- Jedan od najuzbudljivijih trenutaka u godini je ono uzbuđenje kada iza prve okuke nedaleko Azila krenu navirati šareni i nasmijani ljudi na biciklima, i kad brojimo koliko ih je i kad kerovci shvate da su svi došli k njima! Osijek je najbiciklističkiji grad u Hrvatskoj i ima najvoljeniji azil za pse u Hrvatskoj, samo je bilo pitanje vremena kada će se dogoditi da se to spoji u Biciklijadu za Azil, hvala Gradskom savezu za sport i rekreaciju na ideji i na suorganiziranju - obavili su organizatori iz udruge Pobjede, koja vodi azil.

Organizirani povratak zakazan je za 14 sati, a Udruga Pobjede poziva i sve one kojima je biciklistička ruta eventualno prevelik zalogaj, da dođu u šetnju i na ručak,

- Dođite, pa da si možemo dozvoliti da vjerujemo da se svijet vrti u onom pravcu u kojem ga svi skupa guramo - poručuju iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 10:02