DRAGICA VELIKOG SRCA

Ova žena hrani i pomaže napuštene mačke: Sad više nema za njihovu hranu i treba našu pomoć

Nije mogla ignorirati gladne životinje, pa svakog dana puni zdjelice za sedam ‘vanjskih‘ mačaka i tri svoje

Dragica Vrancaš

 Privatni album

Nije lako priznati da nismo u dobroj financijskoj situaciji, no postoje situacije kada se to mora i javno reći kako bi stigla pomoć. Dragica Vrancaš iz Darde sasvim sigurno ne bi nikada zatražila pomoć da se radi o njoj. Iako ima svega 325 eura mirovine, od čega još i kredit otplaćuje, kaže, ona se uvijek nekako snađe. No, problem su mačke. One su te zbog kojih joj je potrebna pomoć.

- Teta Dragica je naša draga teta čuvalica kojoj smo dugi niz godina s punim povjerenjem ostavljali na privremenu skrb mace pronađene na ulici. Ona trenutno skrbi o 1deset maca jer ne može okrenuti glavu i ne može ih gledati da gladuju. Od toga je sedam vanjskih maca koje svakodnevno dolaze na hranu, a tri su mace njene, spašene s ulice - kažu iz osječke udruge Full Litter Box, čiji volonteri pomažu mačkama.

Dragica kaže kako joj stvarno nije lako snaći se za mačju hranu, no nije mogla okrenuti glavu kad je vidjela gladne životinje. Trenutno se pokušava dogovoriti s Vodoopskrbom za plaćanje na rate, jer im duguje za vodu. Kako kaže, ničega se ne srami, jer je svoje siromaštvo stekla poštenim radom.

- Moje su tri, a ove ostale koje hranim su se već udomaćile. Meni je sasvim svejedno hoće li ljudi uplatiti na račun, pa da ja kupim, ili poslati hranu. Bitno mi je samo da im kažem što mace jedu, jer znate kakve su one po pitanju hrane. Vole jesti keksiće od Purine, sve vrste, a konzerve im pašu one iz DM-a - kaže nam Dragica.

Svi koji bi htjeli pomoći mogu je kontaktirati preko Facebooka. Oni koji mogu pomoći uplatom, njen IBAN je HR6724020063209518914.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:57