KAKO?

Viralna snimka osvaja društvene mreže, iskusni paraglajder proletio iznad vrha piramide u Gizi, čovjek ne vjeruje što je vidio...

Vijesti s terena za sad nema i ne zna se je li on još uvijek gore

Paraglajderi iznad Gize (arhivska fotografija)

Neke prizore zaista ne očekujemo vidjeti. Recimo, psa na vrhu jedne od piramida u Egiptu. No, jednom se paraglajderu, koji je naumio snimiti piramide iz ptičje perspektive, dogodilo upravo to. On se može pohvaliti da je u Gizi snimio - psa na vrhu piramide.

Viralni video snimio je Alex Lang u ponedjeljak. Newsweek je izvijestio da je Lang sudjelovao u SkyOne Egypt Gate 6 koji se odvijao oko piramida.

- To uopće nije bilo nešto što sam očekivao da ću vidjeti. Zapravo, krajem oka sam vidio neki pokret, a kada sam bolje pogledao, shvatio sam da je to pas koji laje i lovi ptice na samom vrhu piramide - rekao je Lang za Storyful, prenosi Pethelpful.

Videozapis je svima ostavio više pitanja nego odgovora. Je li se pas popeo sve do vrha piramide u Gizi? Piramida je stara 4600 godina i visoka je više od stotinu metara, pa bi bilo potrebno mnogo truda da se popne. Koliko mu je vremena trebalo da se popne na jedno od sedam svjetskih čuda? Kako će sići?

Vijesti s terena za sad nema. Ne zna se je li on još uvijek gore, no svi koji su snimku vidjeli nadaju se da to nije slučaj i da je pas sad na sigurnom, na zemlji.

U starom Egiptu kućni ljubimci su bili veoma cijenjeni i smatrani "darovima bogova". Ponekad su bili mumificirani, a govorilo se da će se nakon smrti vratiti u božansko carstvo.

@cbsnews A paraglider spotted a dog that climbed to the top of the Great Pyramid of Giza while he was flying around the pyramids of Egypt on Monday. Alex Lang, who captured the video, said the dog was "barking at birds" when it was up there. #egypt #greatpyramidofgiza #dog #dogoftiktok ♬ original sound - cbsnews
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 04:06