‘ZVAO JE U POMOĆ‘

Pas izvučen iz šahta na Jankomiru, otkriveno da ima strani čip: ‘Ne znamo čiji je...‘

Njegovi spasitelji kažu kako ne mogu niti pretpostaviti koliko je vremena bio zatočen, gladan i žedan
 Azil Dumovec

Otvoreni šahtovi zaista su opasni za brojna stvorenja, koja ih ne vide sve dok ne završe u njima. Potom se sami uglavnom ne mogu izvući iz njih, pa dolazi do problema. Ako ih netko ne vidi i ne pomogne im, nema im spasa. Jedan pas imao je nesreću upasti u šaht na zagrebačkom Jankomiru, ali je u svemu tome ipak imao sreću da ga čuje jedan ribič koji je u blizini bio sa psom.

On je odmah odlučio provjeriti čudne zvukove - pas je, naime, zavijao tako da je bilo jasno kako je u nevolji. Čovjek ga je vrlo brzo pronašao, ali sam ga nikako nije mogao sam izvući iz šahta. Zato je u pomoć pozvao zaposlenike Dumovca.

image
Azil Dumovec

- Naš Domagoj iz terenske ekipe tamo je odjurio i uz pomoć ribiča izvukao psa na sigurno. Pas je bio preplašen, no osjećao je da mu ljudi žele pomoći, pa nije pokazivao znakove agresivnosti. Ne možemo niti pretpostaviti koliko je vremena bio zatočen, gladan i žedan. Ako znate čiji je, javite nam se! Naime, pas ima strani čip s kojeg ne možemo očitati podatke - objavili su iz skloništa, u kojem je pas trenutno zbrinut i bit će tamo dok se ne javi njegov vlasnik ili, ako se to ne dogodi, dok ne nađe dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 08:19