NEMAR VLASTI

Rukometaša u Skoplju napali psi, organizacije godinama upozoravaju da je situacija kritična

Jedna od organizacija koja spašava mačke i pse izvještava o velikim broju životinja koje žive na ulicama, gladne i u lošem stanju

Psi na ulicama Skoplja, ilustracija

 Robert Atanasovski/afp/profimedia

Rukometaš skopskog Vardara Crnogorac Vuko Borozan (30) propustit će utakmicu Europske lige protiv Porta nakon što su ga na ulici izgrizli psi.

Borozana su dok je šetao Skopljem s djecom napali psi. Braneći svoju djecu završio je u bolnici zaradivši 14-15 šavova.

- U našem glavnom gradu događaju se neočekivane stvari. Vuka Borozana dok je šetao s djecom, napali su psi i završio je u bolnici. Sigurno neće igrati sutra, ne znam kada ćemo moći računati na njega - rekao je trener makedonskog kluba Vlado Nedanovski za klupsku stranicu.

Razne organizacije upozoravaju kako je broj napuštenih životinja na ulicama glavnog grada Sjeverne Makedonije sve veći. Jedna od organizacija koja spašava mačke i pse, Meow Paws North Macedonia, izvještava o velikim broju životinja koje žive na ulicama, gladne i u lošem stanju.

- Mi ih hranimo i brinemo, inače ne bi preživjeli. Mnogi su pothranjeni, zlostavljani, hendikepirani, a imamo i one koji su pothranjeni. Situacije je loša. Želimo izgraditi sklonište i za to prikupljamo sredstva - poručili su iz te udruge, čijih dvoje volontera, Iva i Miško, svakoga dana dva puta hrane više od stotinu maca i brojne pse, koji žive na ulici, i koje nemaju gdje smjestiti.

image

VauMijau Banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 07:28