VIDEO

Tuga: Četiri malene svinje jurile su bezglavo šumom, tražeći mamu...

Zvuče prilično uznemireno, trče bezglavo i jasno je da pokušavaju nekoga pronaći

Malene svinje

 Screenshot Facebook

Sva životinjska mladunčad uvijek je sa svojom majkom. Istina, mame ih ponekad ostave i odu u lov, no nikada daleko. Uvijek su u blizini - dovoljno blizu da se, u slučaju da malenom zaprijeti kakva nevolja, mogu brzo vratiti nazad i spasiti ga. Kad majke nema u blizini, to obično znači da je to maleno stvorenje ostalo samo na svijetu. Majka se, naime, ni po koju cijenu neće odvojiti od mališana, tako da su za razdvajanje uvijek krivi ili teška ozljeda ili smrt.

U snimci koja je nastala u jednoj šumi (nije poznato gdje točno) muškarac je snimio četiri malene divlje svinje. One su očigledno ostale bez majke, a po njihovom ponašanju je jasno da nešto nije u redu. Zvuče prilično uznemireno, trče bezglavo, jasno je da nekoga traže... Tako maleni nemaju baš šanse preživjeti, osim ako ih netko ulovi i othrani, no šanse za to su malene. Vrlo su brze i sasvim je sigurno da se neće dati uloviti, tako da je upitno kako su ove malene životinje završile.

- Tako maleni u prirodi me mogu opstati. Oni još sišu mlijeko, stari su nekoliko dana. Što je bilo s majkom, ne zna se - potvrdio nam je Željko Vuković, viši inspektor za zaštitu prirode, koji je podijelio snimku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 02:22