KONTROLA POPULACIJE

U Pučišćima završena akcija kastracije mačaka, uspješno operirano njih 46

U deset godina, koliko radi udruga Bračke šape, mnogo se toga promijenilo
 Udruga Bračke šape

Iz Udruge Bračke šape, koja djeluje na tom otoku, objavili su kako je njihova akcija kastracije slobodnoživućih mačaka u Pučišćima došla kraju. Pohvalili su se kako su na prostoru tog mjesta kastrirali čak 46 mačaka.

- Očekujemo da će nadolazeća sezona mačića ovom akcijom biti puno lakša, da brojke više neće biti velike, a ako budemo redoviti s ovakvim akcijama, život mačaka će se sigurno promijeniti na bolje - kažu iz udruge.

Dodaju kako otok Brač polako postaje bolje mjesto za životinje. U deset godina, koliko radi njihova udruga, mnogo se toga promijenilo, priznaju. Premda nekad i oni imaju svoje trenutke sumnje, kada im se čini da nema pomaka, svjesni su toga da su se stvari promijenile na bolje za brojne životinje koje tamo žive.

- U dobroj suradnji s općinama, policijom i svim ostalim službama koje nam nekada zatrebaju, nadamo se boljem. Bez naših donatora, onih na i izvan Brača, te njihove podrške i pomoći bilo bi sve puno teže. Zato im svima zahvaljujemo u ime životinja kojima pomažemo - dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 16:54