UTOČIŠTE

U Sunčanom bregecu radi se punom parom: ‘Idući tjedan nam dolazi nova štićenica, spremni smo‘

Pomoć im je uvijek dobro došla, a trenutno prikupljaju sredstva kako bi svim svojim životinjama kupili hranu za zimu
 Sunčani bregec

Iz Utočišta sunčani bregec, koje je smješteno u blizini Varaždina, objavili su kako zatišje na njihovim društvenim mrežama znači samo jedno - da se radi punom parom. I dosta: zapušteni objekt preuredili su u veliku štalu, koja će biti dom štićenici koja im dolazi idući tjedan. Promijenili su krovište betonirali pod, montirali jasle.... Puno je posla obavljeno.

- Pripreme za zimu su isto tako krenule. Trebalo je očistiti skladišta za hranu, nabaviti hranu poput slame, sijena i žitarica,... Tu trebamo važu pomoć. Trenutno imamo na računu devet eura, a za hranu nam treba njih 700. Molimo vas za podršku da im možemo osigurati hranu i topli smještaj. Svoju podršku u hrani možete i dojavit pa sami skupimo ili dovesti sami u utočište i upoznat se sa ekipicom. Sijeno, žitarice i mačja hrana je klopa koju puno trošimo - objavili su.

Sunčani bregec utočište je za brojne životinje koje se nađu u nevolji: volonteri se tako brinu za pse, mačke, ovce, koze, kokoši, guske i sva druga stvorenja kojima je njihova pomoć potrebna. Na imanju se nalazi oko 60 životinja koje posjetitelji mogu posjetiti i bolje se upoznati s njihovim navikama, životnim stilovima i pričama koje su ih dovele na to mjesto. Nijedna od tih priča nije ni lijepa ni sretna, ali svaka od tih životinja je sada na sigurnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 17:49