BRAVO!

Učenici jedne zagrebačke škole izradili kućice za ptice koje sad čekaju svoje stanare

Za njih je bilo potrebno malo truda, dosta kreativnosti i neizostavna pomoć domara Pere

Ilustracija

 Outlook/alamy/profimedia

Iz zagrebačke I. gimnazije objavili su kako su bogatiji za kućice za ptice. Nisu ih kupili, nego su ih njihovi učenici napravili sami. Svi oni koji odlaze na izbornu nastavu iz biologije su, malo po malo, izrađivali kućice. Materijale im je dala udruga BIOM, kod koje su prošle godine njihovi učenici doznali mnogo zanimljivosti o pticama u gradu, kao i o zaštiti prirode.

- Ova je aktivnost bila lijep nastavak suradnje između udruge BIOM i Prve gimnazije. Uz malo truda, dosta kreativnosti i neizostavnu pomoć našeg domara Pere, uspjeli smo napraviti dvije kućice za ptice koje sada čekaju na svoje stanare na južnoj strani naše škole - objavili su iz gimnazije.

image
1. gimnazija Zagreb

Iz udruge BIOM bili su oduševljeni onim što su vrijedne ruke učenika napravile. Bit će ti maleni domovi sasvim sigurno važni za sve one ptice koje žive u okolici škole i kojima je važno da imaju sigurno mjesto na kojem mogu saviti gnijezda i dići svoje mlade.

- Bravo za ove mlade ljude i njihovu kreativu! Osim što su dobile novo ruho, kućice će sigurno dugo služiti svojim stanarima - poručili su iz udruge BIOM.

image

VauMijau banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 17:30