DIVNA IDEJA

Učiteljica dovela štence na nastavu i oduševila učenike, dobila dozvolu da to radi i ubuduće

Mališani su ih odmah prihvatili i odjednom svi žele učiti dok im je pas u krilu

Ilustracija

 Martha Asencio-rhine/Zuma Press/Profimedia

Uloga učitelja u našim životima je neprocjenjivo važna. Svi se sjećamo naše prve učiteljice, a pamtimo i je li bila dobra prema nama. Puno smo toga naučili od nje, bilo da je bila divna ili ne, tako da su svi učitelji svjesni koliko veliku ulogu igraju životu djece. Zato ne treba ni reći koliko je dobra napravila učiteljica Brooke Hughes, koja radi u školi smještenoj u gradu Wilmingtonu u američkoj saveznoj državi Delaware. Ona je jedan dan donijela leglo štenaca u svoju učionicu, kako bi bili s djecom dok ona uče.

Prije toga je, naravno, upravi škole iznijela podatke o tome koliko raste produktivnost mališana kad je pas u učionici. Dozvoljeno joj je da štence dovede na jedan probni dan, ali onda je ustanovljeno kako je korist od njihova prisustva nevjerojatna, pa su štenci ostali u školi puno duže nego su planirali. Za sada je dogovoreno da će mali čupavci dolaziti svaki dan do kraja školske godine, a nakon toga će se razgovarati o tome što dalje.

Mališani su ih odmah prihvatili i odjednom svi žele učiti dok im je pas u krilu. Mali čupavci, koji su stigli iz lokalnog skloništa, djeci su pomogli da se ohrabre kod čitanja na glas, tako da im to više nije problem. Dok djeca uživaju i bolje uče uz štence, ti se malci uče na prisustvo djece, drugih ljudi te usvajaju opća pravila ponašanja, koja će im trebati čim dovoljno porastu da pronađu dom.

Do sada je udomljeno 20 štenaca. Na njihovo su mjesto u učionici došli su drugi čupavci.

@todayshow Who wouldn’t want to learn with puppies?! At Hanby Elementary School in Wilmington, Delaware, young students and puppies are sharing a classroom to teach valuable lessons in productivity and mental health. #puppies #TODAYshow ♬ original sound - TODAY Show
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:33