DOBROTA

Video: Ova divna životinja odlučila je svoju hranu podijeliti s onima koji su gladni!

Snimka je pogledana 6,5 milijuna puta, a komentatori su oduševljeni nesebičnošću ptice

Patka hrani ribe

 Facebook

Snimka je to koja je oduševila mnoge: jedna patka uzima hranu u kljun i potom je spušta ribama koje plivaju ispod nje. One dolaze, kupe mrvice iz njenog kljuna i traže još.

Kako je do toga došlo, ne zna se, no patka očigledno već neko vrijeme dijelu hranu s ribama, jer one dolaze čim se njen kljun pojavi na površini vode. Pri tome su veoma nježni i čekaju da ona otrese sve mrvice, kako bi ih mogli pokupiti. S obzirom na to da nijedna slučajno ne zgrabi njen kljun očigledno je kako je ova praksa sasvim uobičajena.

Video je pogledan 6.5 milijuna puta, a brojni komentatori oduševljeni su ponašanjem ove nesebične ptice. Mnogu su komentirali kako bi ljudi mogli od ove patke naučiti nešto o nesebičnosti, dok su drugi dodali kako im se čini da je ovdje riječ o nekom majčinskom instinktu - patka očito nema svoje malene, ali ima potrebu nahraniti one druge vrste.

- Živjeti u miru i harmoniji sa susjedima i ključ uspjeha, ali pomagati im u vremenima kad je njima to potrebno - to je božansko u nama - napisala je jedna žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 03:32