RAD S NAJMLAĐIMA

Volonteri Mandičine udruge proveli sat s osnovnoškolcima i objasnili im zašto spašavaju mačke

Pitanja je bilo puno, jer su djeca bila zainteresirana za ono čime se ovi ljubitelji životinja bave
 Mandičina udruga

Volonteri osječke Mandičine udruge, koja je jedinstvena jer jedina okuplja građane treće životne dobi koji pomažu mačkama, objavili su kako u u petak, povodom Meďunarodnog dana životinja, bili u gostima u Osnovnoj školi Retfala u Osijeku. Tamo su išli s jasnim ciljem: mališanima objasniti što to točno oni rade i zbog čega je njihov posao važan.

- Ispričali smo djeci kako spašavamo mace, zašto to radimo, kako treba voljeti sve životinje i što znači volontiranje. Pitanja je bilo puno i sat je brzo prošao. Zahvaljujemo profesorici Ivani Dolaček na pozivu i organizaciji susreta Zahvaljujemo na donacijama za mace koju su prikupili učenici. Hvala od srca - poručili su volonteri udruge.

Mandičinz udrugu osnovala je Mandica Tomašević. Kad je prije nekoliko godina otišla je u mirovinu odlučila se posvetiti svojoj velikoj ljubavi - mačkama. Točnije, njihovom spašavanju. S dvije prijateljice je osnovala udrugu kako bi povezala ljude koji hrane ulične, ničije mace, te kako bi jedni drugima mogli pomoći u brizi za njih: kastracijama, liječenju i udomljavanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:23