KAD POLUDI

Winston, najpopularniji tegu na svijetu, pokazao zavidnu brzinu trčeći za autom

Istina, riječ je tek o plastičnoj igrački, no svejedno je iznenadilo koliko može juriti
Ilustracija
 -/Profimedia.com/Profimedia

Više od 50 tisuća puta pregledana je snimka najpoznatijeg tegua na svijetu, Winstona, kako juri automobil. Riječ je o plastičnoj igrački koju tegu naganja po vlastitom dvorištu i očigledno uživa u tome. Pri tome Winstona, koji je inače veoma spor i prilično smiren, vidimo dok trči. Mora se priznati, razvije pritom zavidnu brzinu trka.

Njegovi brojni obožavatelji bili su oduševljeni snimkom, a jedna je žena njegovoj skrbnici predložila da mu nabavi igračku pištalicu, za koju pretpostavlja da bi se teguu mogla veoma svidjeti. Drugi su komentirali kako je veoma sladak, zabavan i brz, a jedna je žena gledala kako je upravo promatrajući Winstona i njegove avanture poželjela imati tu vrstu guštera kao kućnog ljubimca.

- Znam da provodiš mnogo vremena u radu s njim i da je imati ovako sjajnog ljubimca zaista rijetkost, no svejedno se nadam tome - napisala je.

Inače, tegu je gušter koji naraste do metra i težine od 4,5 kilograma. Njegovo prirodno stanište nalazi se na području Brazila, Paragvaja, Urugvaja i Argentine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 05:43