PRIJATELJI ŽIVOTINJA

‘Za svakog ponešto na ZeGeVegeu: od cordon bluea i veganskog burgera do pašticade i gulaša‘

Ove će se godine održavati od 6. do 8. rujna na zagrebačkom Europskom trgu
 Prijatelji životinja

Prijatelji životinja pozivaju na 16. ZeGeVege festival, koji će se održati od 6. do 8. rujna na zagrebačkom Europskom trgu. Kao i svake godine, na ZeGeVege festivalu više od 60 izlagača predstavit će bogatu ponudu veganskih i ekoloških proizvoda poput raznih biljnih mlijeka, sireva, jogurta, namaza, kobasica i sl. Proizvođači prirodne kozmetike ponudit će razne preparate koji nisu testirani na životinjama i ekološke proizvode za osobnu higijenu. Posjetitelji će moći uživati i u zanimljivom izboru odjeće od recikliranih materijala, višekratnih proizvoda poput platnenih uložaka i pelena te knjiga i majica s porukama, čijom se kupnjom podržavaju udruge, a sve to s ciljem promocije održivog življenja i veganske hrane i proizvoda.

Ljubiteljima dobre hrane posebno će se svidjeti gastro ponuda koju će nuditi šest restorana. Između ostalog, imat će priliku kušati veganski cordon blue, biljnu piletinu na bazi bjelančevina graška, posluženu u pita kruhu, sushi i gyoze, falafel, pad thai, pašticadu od sejtana, gulaš s biljnim mesom i razne vrste burgera – s veganskom govedinom, slanutkom, kvinojom ili špinatom. Bit će poslastica i za ljubitelje slatkih zdravih i ukusnih zalogaja – od klasičnih dunavskih valova, čupavaca i mafina do egzotičnih mochija punjenih jagodama i kikirikijem.

Iz udruge Prijatelji životinja, uoči najzelenijeg vikenda u rujnu, pozivaju sve zainteresirane da posjete ZeGeVege festival:

-Pridružite nam se kako bismo zajedno uživali u ovoj jedinstvenoj proslavi veganskih proizvoda i jela. Uz ukusna biljna jela napravite prvi korak prema otkrivanju veganske kuhinje i održiva načina života. Isprobajte razne delicije, sudjelujte u nagradnim igrama, degustacijama, iskoristite posebne popuste, razgovarajte s entuzijastičnim izlagačima, pratite edukativni program na pozornici i postanite dio pozitivne atmosfere hrvatske Veganmanije. S nestrpljenjem vas sve očekujemo i radujemo se vašem dolasku - poručili su.

Ovaj jedinstveni festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojemu se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, promiče održivo življenje, odnosno način življenja koji dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih bića na planetu.

Cilj ZeGeVege festivala je promicanje suosjećajnog načina života, zaštite okoliša i zdravije prehrane. Kroz bogatu ponudu raznovrsnih veganskih proizvoda, radionica, edukativnih intervjua i interaktivnih aktivnosti, ZeGeVege potiče posjetitelje na usvajanje pozitivnih životnih navika i smanjenje ekološkog otiska. Kroz zabavne sadržaje, ZeGeVege inspirira sve generacije da postanu svjesni potrošači i aktivni sudionici u izgradnji održivije budućnosti.

Na ZeGeVegeu moći će se potpisati peticija za uvođenje veganskih opcija u javne institucije, peticija za zabranu pridnenih koća i druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:33