PET ALMIGHTY

Zagrebačka fotografkinja osvojila tri nagrade na međunarodnom natjecanju, ovo su njene najbolje snimke

Ovo je prvi put da je svoje fotografije prijavila, pa nije imala baš nikakva očekivanja, kaže nam
 Gordana Popović, Pet Almighty

Zagrebačka fotografkinja specijalizirana za snimanje kućnih ljubimaca, Gordana Popović, dobitnica je triju nagrada na natjecanju International Pet Photographer of the Year, koju organizira Unleashed Education. Gordana je ta koja stoji iza brenda Pet Almighty Photography.

Prijavile je pet fotografija i, kaže, nije se nadala nikakvoj nagradi. Riječ je o međunarodnom natječaju, na koji se, kako kaže, prijavi elita svjetske fotografije kućnih ljubimac. Osim toga, ovo je prvi put da je svoje fotografije prijavila, pa nije imala baš nikakva očekivanja. najviše ju je zanimalo mišljenje sudaca, jer ga oni daju za svaku od prijavljenih fotografija. Htjela je čuti što oni misle o njenim snimkama i to je bio razlog zašto je poslala svoje radove.

Poslala je pet fotografija, a tri su dobile nagradu. Zanimljivo je da su na dvjema mačke, a svi znaju da njih nije lako nagoviriti da surađuju pred kamerama.

- Snimanje pasa i mačaka su dva potpuno različita svemira. Dok pse možeš motivirati (poslasticama, igračkama, zvukovima...), kod mačaka to ne prolazi. Njima treba osigurati sve uvijete da se što ugodnije osjećaju i onda ih treba znati zabaviti. Mnoge mace nisu opuštene u novom okruženju kao što je studio i zato im je potrebno dati vremena i opustiti ih na pravi način. Poznavanje mačjeg govora tijela, tu je presudno. Za mace treba malo više vremena i strpljenja i onda vam daju najbolje od sebe - kaže nam Gordana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 10:31