SIMPATIČNA BIĆA

Zagrebački ZOO u petak obilježava Svjetski dan lemura i spremaju zabavni program za najmlađe

Lemuri su porodica životinja o kojoj su napisane brojne knjige, priče, znanstveni radovi i poneki doktorat
 ZOO Zagreb

Iz zagrebačkog Zoološkog vrta najavili su kako će u petak, povodom Svjetskog dana lemura, sa svim svojim posjetiteljima proslaviti.

- I ove ćemo vas godine na Dan lemura dodatno upoznavati s tim čudesnim životinjama s Madagaskara. Kreativni će kutak biti postavljen u petak od 14 do 15 sati ispred unutarnje nastambe prstenastorepih lemura. Tamo će vam naša kolegica Elena Račevska pričati o svojim iskustvima s lemurima u divljini te zoološkom vrtu. Djeca će moći bojiti crteže lemura - najavili su.

image
ZOO Zagreb

Svjetski dan lemura se svake godine obilježava posljednjeg petka u listopadu. Lemuri su porodica životinja o kojoj su napisane brojne knjige, priče, znanstveni radovi i poneki doktorat. Jedni su od naših najbližih rođaka u životinjskom carstvu. Poput nas, i oni su primati.

- Dovoljno slični da ih osjetimo kao svoje, dovoljno različiti da nas fascinira njihova neobičnost. Među 112 vrsta, koliko ih trenutno razlikujemo, svatko može pronaći barem jednu po svojoj mjeri: od Madagaskarskog prstaša (Daubentonia madagascariensis) pomalo zastrašujućeg izgleda uz kojeg se vežu mnoge legende, do prstenastorepog lemura (Lemur catta), jedne od najučestalijih vrsta u Zoološkim vrtovima i zvijezde crtanih filmova - ističe Elena Račevska.

image
ZOO Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 05:32