ŠOK

Život im je postao noćna mora: ‘Štakori nas grizu dok spavamo, uništili su kauč, pregrizli žice...‘

Par već 30 godina živi u toj kući i do sada nisu imali ovakvih problema

Ilustracija

 Blickwinkel/alamy/profimedia

Život jednog britanskog para postao je prava noćna mora otkako svoj dom dijele sa štakorima. Nisu im oni kućni ljubimci, nego su se doselili u njihov dom bez pitanja. Stvari su vrlo brzo nakon toga pošle po zlu: Andy Roberts i Rosie Glazzard iz britanskog gradića Kempseyja trenutno ne koriste wc, otkako su vidjeli jednog štakora u školjci. Dok je spavao, Andyja je štakor ugrizao u palac na nozi, a na jednak je način stradalo Rosieno stopalo i stražnjica.

Dom u kojem žive zadnjih 30 godina, i kojem nikad nisu imali problema, krajem prosinca prošle godine doselili su štakori. Najprije su izgrizli kauč i podne daske, a potom i žice njihova zamrzivača. Na zapakiranoj hrani vide se tragovi malenih zuba, jer su ih štakori pokušali otvoriti. Posvuda naokolo leže hrpice izmeta.

Obratili su se vijeću okruga i tvrtka Platform Housing, koja je vlasnik njihove kuće, je obaviještena o tome što se događa. Oni su poslali službe u njihov dom, gdje su ulovili jednog štakora. Službenici su postavili otrov u ladice, no Andy kaže da to ne pomaže, premda nije pojasnio detaljnije.

Rosie pati od psihičkih problema i tvrdi da su je štakori napali nekoliko puta. Tražili su da ih se premjesti iz te kuće i da im se - osigura drugi smještaj. No, nije im udovoljeno, nego će se problem pokušati riješiti na drugi način.

- Nisam mogla vjerovati kad sam vidjela štakora u wc školjci. Pozlilo mi je. Bio je to maleni štakor. Naš susjed je došao i ubio ga, jer ga nisam mogao. Čini se da micanje štakora iz našeg doma ne ide dovoljno brzo. Koliko dugo moramo nastaviti živjeti s ovim problemom - pita se Andy, prenosi Mirror.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 10:09