NIJE ZA PRIBLIŽAVANJE

Bizarne scene u hvarskoj uvali, turisti i mještani ne mogu od smrada, a eksperti ga traže preko društvenih mreža: ‘Pa opet je tu!‘

S obzirom na stanje u kojem se tijelo nalazi, ne zna se o kojoj se vrsti kita radi

Ostaci kita

 /Toni Carić Rico/slobodna Dalmacija

Jugo koje je zadnjih dana zapuhalo na Hvaru ponovno je izbacilo dio ostatke kita u uvalu Mekićevica. Ovaj dio kita prvi put je primijećen prije nekoliko dana, kada je odvučen od obale s nadom da će ga vjetar otpuhati u drugom smjeru, no sada se vratio te pluta izazivajući zanimanje turista i mještana.

- Oteglili su ga, ali evo, opet se vratio - kaže Toni Carić Rico, stanovnik Hvara i modni dizajner s prepoznatljivim izričajem.

- Strašno smrdi. Nije za ići blizu... - dodao je, piše Slobodna Dalmacija.

Iako se radi o samo manjem dijelu velikog kita, situacija privlači pažnju posjetitelja, dok mještani sugeriraju da bi možda stručnjaci trebali obaviti daljnje analize. S obzirom na stanje u kojem se tijelo nalazi, ne zna se o kojoj se vrsti kita radi, a nije zahvalno ni nagađati.

Toni nam je netom prije objavljivanja članka javio da u Facebook grupi Živi svijet Jadranskog mora traže ostatke lešine u svrhu istraživanja, pa izgleda da će leš nesretnog stvorenja ipak koristiti znanstvenicima, a Hvar će dobiti još jednu priču s kitom.

image

Ostaci kita

Toni Carić Rico/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:03