DALI SU SVE OD SEBE

Gay plamenci u ZOO vrtu uspješno podigli potomstvo: ‘Usavršili su svoje očinske dužnosti‘

Nije ovo prvi takav slučaj - ove godine su dva plamenca također uspješno izlegli maleno stvorenje

Ilustracija

 Wild Planet Trust/mega/the Mega Agency/profimedia

Dva plamenca pridružila su se ‘klubu‘ istospolnih roditelja nakon što su zajedno izlegli jaje tuđeg para u San Diego Zoo Safari Parku. Ranije ove godine par je dobio lažno jaje na kojem su sjedili, a nakon što su prošli taj test, dobili su pravo jaje koje su uspješno izlegli.

- Par je usavršio svoje očinske dužnosti izmjenjujući se u brizi za jaje - objavili su iz ZOO vrta, prenosi Guardian.

Trik s lažnim jajem često je u ovakvim slučajevima - nužan.

- Potrebna je vježba. Tako procjenjujemo tko će biti dobri udomitelji - a Elmer i Lima bili su uzorni u svakom aspektu brige o jajima - rekao je direktor zoološkog vrta Ted Fox, ističući da se neki parovi svađaju oko toga tko će i kada sjesti na jaje o kojem brinu, no ovaj je dvojac bio veoma složan.

Nije ovo prvi takav slučaj - ove godine su dva plamenca, Curtis i Arthur, u jednom britanskom ZOO vrtu također uspješno izlegli maleno. Nije čak to ni vezano isključivo za ove ptice - recimo, 2017. godine su dva mužjaka bjeloglavog supa uspješno su izlegla napušteno jaje u Kraljevskom zoološkom vrtu Artis Amsterdam.

Prije dvije godine, istospolni muški par Humboldtovih pingvina u zoološkom vrtu države New York izlegao je jaje koje je bilo slijepljeno nakon što ga je par za razmnožavanje, Poquita i Vente, razbio i dao mužjacima pingvina. Muški pingvini, Elmer i Lima, također su dobili lažno jaje da na njemu vježbaju sjediti prije nego što izlegu svoje pravo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 12:55