OPORAVLJA SE

Glavata želva Čiko ‘preselio‘ iz akvarija u nacionalni park: ‘U more će se vjerojatno vratiti na jesen‘

Pronađen je23. studenog prošle godine kako pluta u uvali Sali na Dugom otoku, s ozljedama na glavi
 Akvarij Pula

Iz pulskog akvarija objavili su kako je u četvrtak glavata želva Čiko iz njihovog Oporavilišta za gmazove premještena u Nacionalni park Brijuni, gdje će nastaviti svoj oporavak u ljetnom vanjskom bazenu.

Rehabilitacijski bazen parka dug je sedam, širok 15 i dubok četiri metra te je upravo zbog svoje veličine optimalan jer pruža dovoljno prostora za plivanje, što im pomaže da ojačaju muskulaturu potrebnu za uspješan povratak u prirodno stanište.

- Osim toga, Čiko će samostalno loviti i hraniti se beskralježnjacima koje bi inače nalazio u moru. Uz djelatnike akvarija i parka Brijuni, Čika je na Brijune ispratila i obitelj Antona Weissenbachera, kuratora zoologa iz bečkog zoološkog vrta Schönbrunn - objavili su iz akvarija i podsjetili da je Čiko pronađen 23. studenog prošle godine kako pluta u uvali Sali na Dugom otoku, s ozljedama na glavi koje su uzrokovane udarcem propelera.

- U naše Oporavilište stigao je nekoliko dana kasnije s visokim stupnjem neuhranjenosti, problemom s plovnošću te ozljedama glave i oklopa. Povratak Čika u more planiran je na jesen - dodali su.

image
Akvarij Pula
image
Akvarij Pula
image
Akvarij Pula
image
Akvarij Pula
image
Akvarij Pula
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2024 18:45