SLATKA NJUŠKA

Iz Oporavilišta se oprostili od lisca iz Dubrave: ‘Najprije nije htio otići od nas...‘

Maleni je uspješno izliječen i oporavio se, pa je u srijedu pušten u divljinu
 Screenshot Facebook

Najljepše priče imaju sretan kraj, što je pokazala jedna koja nam stiže iz zagrebačkog Oporavilište za divlje životinje. Tamo je sredinom svibnja došao maleni lisac iz Dubrave. Žena koja je zaposlenicima Dumovca javila za njega nije ostala skrštenih ruku: dok je čekala da hvatači stignu, uspjela je sama lisca izvući s mjesta na koje se zavukao. Ozlijeđenu životinju je stavila u kutiju i predala ga onima koji su mu stigli pomoći.

Maleni je uspješno izliječen i oporavio se, pa je u srijedu pušten u divljinu. Bio je to gorko-sladak trenutak, kao i svaki u kojem ljudi koji su se vezali za neku životinju moraju učiniti ono što je za nju bolje - pustiti je da ode svojim putem.

- Lisičića smo dovezli na mjesto u prirodi koje mu pruža sve što mu treba u životu, no za izlazak iz transportnog spremnika trebalo mu je neko vrijeme. Mamili smo ga van, pa i pogurivali, no sve je izgledalo kao da se ne želi rastati od nas. A onda u jednom trenu kao da je osjetio zov prirode! Izjurio je u slobodu poput strijele - objavili su iz Oporavilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. kolovoz 2024 18:02