PODIJELJENE REAKCIJE

Iznad Rijeke snimljen čopor, izbila je burna rasprava, mnogi su uvjereni da to uopće nisu vukovi! ‘Riješite ih čim prije!‘

- Dobro došli, pazite na nas, a mi ćemo na vas... - objavili su iz Grada Kastva
 Grad Kastav

- Naša predivna šuma ima nove stanovnike - čopor vukova kojeg lovci prate već godinu dana. Prvo su viđeni na području Permana, a ove snimke lovca Roberta Jelovice nastale su na lokaciji Sebenjino. Pa, dobrodošli dragi vukovi, pazite na nas, a mi ćemo na vas... I od sada kroz šumu u društvu i malo glasnije - objavili su iz Grada Kastva na Facebooku, podijelivši nekoliko fotografija životinja koje u šumi piju vodu.

Dok su neki bili oduševljeni pojavom ovih životinja na tom području, drugima činjenica da one tamo (očigledno) žive nije najbolje sjela. Odmah su napisali kako su sad u strahu i da bi im bilo draže da ovih životinja nema u njihovoj blizini.

- E samo nam je to falilo, riješite se toga čim prije - napisala je jedna žena, no ipak je više bilo onih koji su pozdravili stanare šume. Dio ljudi je, pak, tvrdio kako se uopće ne radi o vukovima.

- To su čagljevi! Vuk je veći i masivniji, a krzno mu je više na sivo nego na žuto. Ali svejedno ih je lijepo vidjeti (na daljinu) - napisala je jedna žena, a druga je dodala:

- Kakav vuk? To je čagalj. Lovnik je potvrdio da ih ima u šumi iznad Tuhtana prema Bezjakima.

No, jedan je muškarac utvrdio da su lovci bili u pravu.

- Ovo je poodrasla štenad vukova. Ima i čagljeva, ali ovo to nisu. Treba se zapitati gdje je mama, a tu je negdje. Ne bih im prilazila preblizu. Lijepo je vidjeti ovako zdravu štenad i na okupu. Bit će to lijep i moćan čopor - pojasnio je.

No, što misli struka?

- Meni se čini da su to mladi vukovi. Naravno, koji je put teško reći i uživo, a kamoli procijeniti preko fotografije. No, razgovarao sam s nekoliko kolega koji također misle da je riječ o vukovima. Mladi su, ljetna je dlaka tu - istaknuo je za Jutarnji list Ivan Cizelj, ravnatelj zagrebačkog ZOO vrta.

image
Grad Kastav
image
Grad Kastav
image
Grad Kastav

Snimku možete vidjeti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 22:03