UREBESNA SNIMKA

Koala ušetala u dućan i 20 minuta razgledavala ponudu, stručnjaci je jedva izmamili vam

Životinja je, očigledno, bila veoma znatiželjna, jer ni u jednom trenutku nije pokušavala pobjeći

Ilustracije

 Björn Franzen/panthermedia/profimedia

U našoj pjesmi za djecu jedan medvjed ide u dućan, no u Australiji je na to mjesto stigla jedna koala. Mladi mužjak je ušetao je u trgovinu u gradu Meeniyan u australskoj državi Victoria. Snimljen je, naime, kako hoda među policama, zavirujući lijevo i desno. Punih 20 minuta taj je malac pomno istraživao svijet oko sebe, a nakon toga su ga nježno ispratili van iz dućana. U tome su mu pomogli stručnjaci za divlje životinje, koji su procijenili kako se radi o mladom mužjaku koji je u tinejdžerskoj dobi.

Kao i svi buntovni sisavci, i ovaj se bacio u avanturu kakvu druge koale vjerojatno nisu iskusile. Za njega su svi ti mirisi, boje i svjetlost sigurno bili nešto posve novo i uzbudljivo. Životinja je, očigledno, bila veoma znatiželjna, jer ni u jednom trenutku nije pokušavala pobjeći iz trgovine, nego je zainteresirano promatrala sve oko sebe. Ne samo to, nego se popela na neke police, proučila igračke... Iako su je vlasnici pokušali namamiti vani, ali nisu uspjeli.

Stručnjaci su na kraju pribjegli triku - pustili su da se popne na policu, a onda su je na njoj izgurali iz trgovine i potom pustili da ode svojim putem. Avanturi je tu bio kraj, ali snimka je nasmijala ljude diljem svijeta, piše Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:07