FOTO, VIDEO

‘Medvjedić već desetak dana luta Novim Vinodolskim, jede iz smeća... Molimo pomoć, ništa se ne događa!‘

Građani su zabrinuti za svoju i njegovu sigurnost, pa su se obratili nadležnima

Medvjed se hrani ostacima

 Čitateljica

Mladunac medvjeda već tjednima šeta dvorištima i ulicama Novog Vinodolskog i hrani se smećem iz obližnjeg kontejnera, javlja nam čitateljica.

Kako kaže, nadležno ministarstvo obaviješteno je još prije desetak dana, ali nitko još uvijek ne poduzima ništa. U jednom od mailova koji im je poslan stoji kako sepo gradu priča da je riječ o mladunčetu kojeg je ostavila majka. Naša čitateljica ne zna je li to točno, ali je uvjerena da se radi o mladunčetu.

- Lovačko društvo odlučilo je da će izvršiti odstrjel jer je medo navodno prijetnja, makar nikome ništa nije napravio, nego samo jede smeće s ulice. Lovci su navodno dobili nalog za odstrel od policije. je li moguće da ga se uspava i preseli u Kuterevo, jer je mali i još se ne zna hraniti? - stoji u mailu kojeg je jedan od građana poslao u Ministarstvo poljoprivrede još 27. rujna.

Iz te je institucije odmah stigao odgovor da ne postoji mogućnost preseljenja u Kuterevo, no, da postoje druga rješenja. Sve to ako medvjed ne bude, kako u odgovoru kojeg smo vidjeli stoji, ‘ne bude ugroza za ljude‘. Koja su to rješenja, nije poznato.

- Zabrinuti građani žele zaštiti život mlade životinje, ali brinu i za vlastitu sigurnost, stoga se ovim putem mole nadležne institucije da spase život mladog medvjeda jer već danima kruže glasine kako lokalni lovci namjeravaju poduzeti najdrastičnije mjere - kaže nam čitateljica.

Od Ministarstva poljoprivrede smo zatražili pojašnjenje u vezi slučaja i zamolili ih da nam kažu što namjeravaju napraviti. Do objave ovog teksta nismo dobili odgovor, a kada ga pošalju, objavit ćemo ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 08:19