NEPRIJATELJI, A ZAGRLJENI

Neobična slika s Visa: Ribar objavio snimku i pozvao ljude da pogode o kome se točno radi

Čudan je to prizor za one koji se ne bave morem i životinjama koje u njemu žive
 Boris Vrkić

Morska stvorenja često znaju biti zaista neobična - barem onima koji nisu toliko upoznati s čarobnim svijetom podmorja. Zbog toga je jedna fotografija privukla pozornost na Facebooku, premda je za prave poznavatelje živog svijeta Jadrana ona sasvim običan prizor.

Naime, u Facebook stranici ‘Volim otok Vis‘ Boris Vrkić objavio je fotografiju nekoga koga je izvukao iz mora. Pozvao je ljude da pogađaju o kome se radi. Riječ je o dvije životinje - murini i hobotnici.

- One su inače smrtni neprijatelji. Ulovio sam ih u vršu - prvo je ušla hobotnica, jer su je privukle ribe koje su bile tamo, a onda je ušla murina. Sigurno je to bila prava drama u toj vrši, koja je stajala dva dana u moru - rekao je Boris Vrkić.

Domaći stručnjak za morski život s kojim smo razgovarali kaže nam da ovo nije neobičan prizor onima koji se bave proučavanjem podmorja, kao ni ribarima.

- Moguće je da je on čudan nekome tko se ne bavi morem i nikad nije vidio ove dvije životinje, ali nije nešto neviđeno. Ako mogu biti iskren, rado bih da je ribar snimio murinu i hobotnicu, a onda ih pustio nazad u more - istaknuo je stručnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 08:02