DIVNI PRIZORI

Neobično prijateljstvo s Visa: Čovjek hrani malenog galeba, dao mu je i neobično ime

Ptica ne zna loviti, a Boris kaže kako je siguran da su je roditelji napustili
 Boris Vrkić/Privatni album

Mnogi galebovima nisu skloni, ali naš čitatelj Boris Vrkić s Visa ima poseban odnos s jednim. Viđaju se svaki dan, a on je toj mladoj ptici dao i ime po njenim higijenskim navikama. Na neki način.

Kaže kako se radi o galebu kojeg su roditelji odbacili i on mu svaki dan dolazi na brod. Nije baš neki lovac, kaže Boris, pa mu on redovito dobaci kakav obrok, jer mu je žao vidjeti da ptica gladuje.

- Svaki mi dan dolazi na brod. Nemojte da vam kažem kako ga izneredi - svaki dan moram čistit provu od toga što on napravi. I sad, to me asociralo na Picassove slike, taj totalni kaos, pa sam mu dao ime po slikaru. Ovo je moj Picasso, što ću od njega. Nije lovac, ne znam kako bi preživio sam, bez ičije pomoći, ali eto, ja ga ne mogu pustiti da gladuje - kaže Vrkić, koji nam je poslao slike svojeg pernatog prijatelja.

Picasso na jednoj od tih fotografija uživa u obroku kojeg je dobio. Ne povezuje on nered koji napravi na brodici i čovjeka koji je prijateljski nastrojen. Ako se njega pita, to dvoje nema nikakve veze.

image
Boris Vrkić/Privatni album
image
Boris Vrkić/Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2024 12:47