RIBLJI RUČAk

Nesvakidašnja akcija na splitskim Kašjunima: Gnjurac progutao udicu, spasili su ga turisti

Borbu na život i smrt malene ptice promatralo je nekoliko kupača i šetača, no nitko nije reagirao

Ilustracija

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Nesvakidašnja akcija spašavanja ptice gnjurca snimljena je u četvrtak na splitskim Kašjunima. Naime, kako smo svjedočili, u blizini vrha nasipa popularne plaže gnjurac je progutao komad srdele s udicom koja se jednim krajem zapetljala za uže plutača kojima je ograđen prostor za kupače te se pritom bespomoćno pokušavao osloboditi.

Borbu na život i smrt malene ptice, koja je inače poznata da izvrsno pliva i roni, promatralo je nekoliko kupača i šetača, no nažalost nitko nije reagirao sve dok nije naišao mladi par iz Švicarske. Oni nisu ni na tren oklijevali, piše Otvoreno more.

Mladić imena Jemeny bez razmišljanja je skočio u more te se neko vrijeme trudio spasiti nesretnu pticu,unatoč tome što je ona panično bježala i kljucala svog spasioca. Kada ga je konačno uhvatio i donio na obalu, Jemeny je uz pomoć splitskog ribolovca Tea oslobodio pticu smrtonosne zamke i vratio je u more.

Ipak, gnjurac se u znak zahvale brzo vratio te je ostao, doduše s pristojne distance, promatrati svog spasitelja. Bravo Jemeny! Bravo ekipa!

Fotografije spašavanja pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 21:56