PRAVO ČUDO

Pingvin koji je pobjegao u divljinu pronađen nakon dva tjedna: ‘Ne znamo kako je to uspio..‘

S obzirom na Pen-chan nikad nije bila u divljini, niti o njoj zna išta, članovi tima su bili sigurni da ona neće daleko stići

Ilustracija

 Eric Gevaert/alamy/profimedia

‘O lijepa, o draga, o slatka slobodo‘ pjevušio bi jedan pingvin (da zna pričati i da su mu poznati ti stihovi) koji je uspio pobjeći iz zatočeništva i dva je tjedna preživio u divljini, za što su bile male šanse jer se našao u novom okruženju. Jedino što se promijenilo jest njegov struk - malo je smršavio.

Pen-chan, ženka pingvina koja je rođena i odrasla u zatočeništvu, nikad nije plivala u otvorenom moru niti se sama brinula za sebe. Kad je pobjegla s jedne proslave u japanskoj regiji Aichi 25. kolovoza, činilo se da će njen život brzo doći svome kraju. Njezin čuvar, Ryosuke Imai, rekao je da je tim odmah počeo pretraživati ​​područje, ali snažan tajfun koji je donio rekordne kiše diljem Japana omeo je potragu.

S obzirom na Pen-chan nikad nije bila u divljini, niti o njoj zna išta, članovi tima su bili sigurni da ona neće daleko stići. Također su smatrali kako su njene šanse za preživljavanje veoma malene.

No, ona im je pokazala da su u krivu.

image

Pen-chan

Ryosuke Imai/Afp

Puna dva tjedna nakon nestanka, 8. rujna, njen je čuvar dobio dojavu kako je viđena na plaži koja je udaljena 45 kilometara od mjesta na kojem je nestala. Očekivao je da će biti u lošem stanju, no, daleko od toga.

- Plivala je posve uobičajeno. Ne treba ni reći da sam bio iznenađen, jer je ovo zaista čudo - rekao je Imai, koji je životinju ulovio. Dodao je kako šest godina stara ženka dobro izgleda, tako da pretpostavlja da je jela ribu i rakove koje je sama ulovila.

- Mislim da je do tog mjesta stigla sama i to tako da je, vjerojatno, tijekom putovanja stala da odmori. No, svejedno je to nevjerojatno. Da, malo je mršavija, ali odlično izgleda - rekao je za Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 15:04