‘BEHEMOT!‘

Kružili su oko lešine kita i komadali ga. U jednom je trenutku iz najvećih dubina izronila zvijer čudovišnih proporcija...

Autor snimke procjenjuje kako je životinja bila dugačka oko šest metara
 /Screenshot Instagram

Svaki susret s divljom životinjom je čudesan, a posebno se to odnosi na viđenje životinje koja i nije baš svakodnevan prizor. Nešto o tome mogli bi reći Frank i Mike Pitten, koji su se u američkom gradu Scituateu, smještenom u saveznoj državi Massachusetts, susreli s velikom bijelom psinom.

Oni su, naime, bili u brodiću, a životinja je prošla ispod njih. Uspjeli su taj trenutak snimiti, a obojica su bili oduševljeni što im se psina toliko približila.

- Ovo je bilo jedno od najluđih iskustava u našem životu. Isplovili smo u potrazi za lešinom grbavog kita koja je viđena u zaljevu, ali smo potrošili sat vremena na snimanje mladih morskih pasa koji su se okupili oko nje kako bi se nahranili. Nakon toga su oni nestali, a onda nam se približilo nešto puno veće - napisao je Mike na Instagramu, gdje je objavio snimku.

Procijenio je kako je stvorenje bilo dugačko oko šest metara. Njihov je brodić, naime, nešto veći od osam, a psina je bila manja od njega.

- Na snimci se ne vidi dovoljno dobro ono što smo mi doživjeli. No, svejedno, bio je to dan za pamćenje - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 17:23